













Морозильні ларі є незамінним обладнанням, коли йдеться про тривале зберігання продуктів, готових страв або напівфабрикатів. Їх використовують у торгівлі, промисловому виробництві, у точках громадського харчування та приватному господарстві.
Широке поширення обумовлено доступністю та різноманітністю даних агрегатів. ларь морозильна можна вибрати різних габаритів та об'єму в залежності від цілей, у нашому каталозі вони доступні в широкому асортименті моделей. Замовити товар на сайті компанії «Full Kitchen» можна прямо зараз з можливістю доставки по всій Україні.
За технічним виконанням, даний вид обладнання являє собою морозильні камери, що окремо стоять, з горизонтальною конструкцією корпусу, поверх якого розташована кришка. Виготовляються вони зазвичай з оцинкованої сталі, яку покривають порошково-полімерним матеріалом.
Для обробки внутрішнього простору використовують харчовий алюміній. Як теплоізолюючий шар між шарами металу зазвичай укладають пінопласт і пластмасу. Охолодження ларі здійснюється за рахунок екологічно безпечних холодоагентів, які допомагають нагнітати потрібну температуру всередині.
За рахунок продуманої конструкції, сучасні камери можуть утримувати низьку температуру та зберігати вміст у замороженому вигляді до 48 годин навіть при відключенні джерела живлення.
Серед інших характерних рис варто також відзначити:
За рахунок великого корисного внутрішнього об'єму, а також відсутності відсіків, морозильна ларь добре вміщує великі контейнери, ящики з вмістом або навіть цілі тушки птиці, рибу, великі частини туш тварин.
Випускаються морозилки у великій кількості. Між собою пристрої, в першу чергу, розрізняються за обсягом та конструктивними особливостями кришки. Вона буває 2-х типів:
Крім конструкції кришки, агрегати розрізняються за кліматичним класом. Цей параметр визначає допустиму температуру довкілля для повноцінної роботи обладнання:
Окрім кліматичного класу та конструкції кришки, при покупці важливо звернути увагу і на технічні характеристики. Від них безпосередньо залежить функціональність та практичність обладнання.
Перше, на що варто звернути увагу – технічні характеристики. Серед основних характеристик:
Якщо має бути використання обладнання в торговому залі або приміщенні, де працюють люди, то варто купити морозильну ларь з низьким рівнем шуму. Цей показник має бути в діапазоні до 49 дБ (чим він менший, тим тихіше працює агрегат).
Окрім технічних характеристик, слід враховувати функції пристроїв. Від них залежать не тільки ціни морозильних скринь, але й зручність експлуатації. Серед найкорисніших сучасних функцій відзначимо:
Ще під час вибору варто врахувати клас енергозбереження. Найбільш економічні моделі маркуються А+ та А++.
Покупка холодильного обладнання може перетворитися на клопіткий процес, якщо не знати, на що звертати увагу і де замовляти товар. Важливо визначити модель необхідних габаритів та обсягу, не переплативши за основні функції агрегату. Вигідно та швидко купити морозильну ларь в Києві для харчової промисловості, закладів громадського харчування чи торгових приміщень можна у нас.
В інтернет-магазині професійного кухонного обладнання «Full Kitchen» представлено великий асортимент холодильного обладнання від відомих виробників. Тут ви можете вибрати морозильну ларь сухого заморожування (з опцією no frost), різних розмірів та обсягу, порівняти технічні характеристики та додаткові функції сучасних моделей.
Якщо потрібна допомога при виборі – звертайтесь. Наші менеджери проконсультують, допоможуть підібрати відповідну модель обладнання та швидко приймуть замовлення.
Відключіть морозильний ларь від електромережі та звільніть його від продуктів. Залиште кришку відкритою та зачекайте природного розтавання льоду. Для пришвидшення процесу використовуйте ємності з гарячою водою, але уникайте гострих предметів для видалення льоду, щоб не пошкодити покриття камери.
Середнє енергоспоживання побутового морозильного ларя становить від 0,6 до 2 кВт⋅год на добу залежно від його об’єму, класу енергоефективності та умов експлуатації. Професійні моделі можуть споживати більше.
Причини можуть бути різні: витік холодоагенту, засмічення капілярної трубки, поломка компресора або терморегулятора. Рекомендується звернутися до сервісного центру для діагностики та ремонту.
Морозильні ларі здатні зберігати низьку температуру протягом 8–48 годин після відключення живлення, залежно від моделі, ступеня заповнення та герметичності кришки. Чим щільніше заповнений ларь, тим довше він тримає холод.
| Морозильні ларі | Ціна |
|---|---|
| Морозильна ларь - 120 Л - білий GGM Gastro | 18117 грн |
| Морозильна ларь - 117 Л - сірий з скланю кришкою GGM Gastro | 25883 грн |
| Морозильна ларь - 227 Л - білий GGM Gastro | 28841 грн |
| Морозильна ларь - 209 Л - сірий з скланю кришкою GGM Gastro | 32168 грн |
| Морозильна ларь - 388 Л - білий GGM Gastro | 34757 грн |
| Морозильна ларь - 388 Л - сірий з з нержавіючої сталі GGM Gastro | 34757 грн |
| Морозильна ларь - 286 Л - сірий з скланю кришкою GGM Gastro | 35496 грн |
| Морозильна ларь - 433 Л - сірий з з нержавіючої сталі GGM Gastro | 35752 грн |
| Морозильна ларь - 433 Л - білий GGM Gastro | 35865 грн |
| Морозильна ларь - 352 Л - сірий з скланю кришкою GGM Gastro | 38671 грн |