Для оснащення професійної кухні, розрахованої на великі обсяги та інтенсивність приготування страв, необхідне спеціальне теплове обладнання з великим запасом потужності та продуманою технологічною картою. Макароноварка (пастоварка) – один із апаратів, які варто купити в першу чергу.
Конструкція макароноварки аналогічна фритюрниці, складається з панелі управління, комутаційних порталів для підключення води, газу чи електрики, ємностей для варіння продуктів. Робоче середовище для теплової обробки продуктів у ньому – це гаряча вода. Апарат підключається до водопроводу таким чином, щоб автоматично поповнювати запас води в ємностях, зливати її при необхідності.
Тип харчування – електрика або газ – не впливають на потужність обладнання, тому вибирати прилад можна виключно під можливості кухонного приміщення та виробничі потреби.
Купити макароноварку варто не лише для приготування вермішелі та пасти, цей апарат має багато кулінарних можливостей. Вона корисна для приготування напівфабрикатів у великій кількості, зокрема пельменів, хінкалі, вареників, канелоні, заготівок для лазан'ї, сосисок, яєць, овочів, каш.
Макароноварка суттєво скорочує час приготування різних страв та заготівок, мінімізує потребу в людських ресурсах на кухні, підтримує стандартні смакові якості готової страви без ризику недоварити чи переварити її.
Зважаючи на затребуваність макароноварок на маленьких та промислових кухнях, виробники наситили ринок моделями різної потужності, габаритів, продуктивності. Можна замовити компактні пристрої з об'ємом 0,5 л, середні на 2-3 л або місткі на 4-6 л.
У пріоритеті довговічні моделі з нержавіючої сталі, але для невеликого кафе можна купити макароноварку з алюмінію за нижчою ціною.
Базові моделі пастоварки оснащені лише ситечком для відкидання готових макаронів. На вартість техніки також впливають додаткові функції:
Електрична та газова макароноварка буває напольною та настільною. Підлогові важчі, більші і продуктивніші, призначені для приготування великих обсягів їжі – близько 5-6 кг одночасно. Вони встановлюються у їдальнях великих промислових об'єктів, професійних кухнях великих ресторанів.
Настільні – компактні, легкі, вміщують до 1 кг макаронів або інших продуктів за одну закладку. Їх зручно розміщувати на невеликих кухнях вуличних кафе.
Апарати для приготування пасти та напівфабрикатів випускаються у різній конфігурації, дизайні, що дозволяє гармонійно вписати техніку в інтер'єр кухні. Перш ніж оформити замовлення на макароноварку, варто визначити умови її експлуатації, середній обсяг продуктів, можливості встановлення та підключення.
В інтернет-магазині Full Kitchen можна замовити різноманітне професійне обладнання для кухні з доставкою по Україні. Купити макароноварку доцільно для тематичного кафе та громадської їдальні, виробничого буфету та підприємства харчової промисловості. В наявності магазину представлені пастоварки з гарантією різної потужності, місткості для задоволення обертів будь-якої інтенсивності.
Макароноварки (пастоварки) | Ціна |
---|---|
Макароноварка на 4 козини GGM Gastro | 10395 грн |
Корзина для макароноварки 1/6 GGM Gastro | 3240 грн |
Корзина для макароноварки 1/6 GGM Gastro | 3848 грн |
Корзина для макароноварки 1/2 GGM Gastro | 3915 грн |
Корзина для макароноварки 1/3 GGM Gastro | 5535 грн |
Корзина для макароноварки 1/3 GGM Gastro | 5670 грн |
Корзина для макароноварки 1/2 GGM Gastro | 5738 грн |
Корзина для макароноварки 1/3 GGM Gastro | 5805 грн |
Корзини для макароноварки 2x 1/2 GGM Gastro | 6008 грн |
Макароноварка на 6 козини GGM Gastro | 14850 грн |