На кухнях ресторанів та кафе застосовується різне теплове обладнання для підігріву, випічки, смаження, варіння та інших процесів. Технології приготування їжі постійно розвиваються та удосконалюються, а іноді популярним стає давній винахід. Су від придумали у 1960-х роках, проте по-справжньому оцінили лише сьогодні. Техніка з кожним роком знаходить все більше шанувальників.
Дослідження показали, що низькі температури із захисною оболонкою з поліетилену при тепловій обробці дають разючий ефект. Зберігаються корисні речовини продукту, його смакові та ароматичні якості. Французька назва «sous vide» у перекладі звучить як «готування у вакуумі».
Продукти на підготовчому етапі миються, нарізуються, маринуються, з'єднуються зі спеціями, а потім укладаються у щільний пакет із харчового пластику. За допомогою вакуумного пакувальника з пакета відкачується повітря, краї запаюються. Готовий упакований продукт поміщають у професійний сувід на кілька годин варіння при температурах 63°С-93°С.
Відвідувачі громадського харчування все частіше віддають перевагу здоровій їжі. Багато закладів хочуть купити sous vide для підвищення статусу, оскільки техніка відноситься до високої кухні. Прилад оптимізує роботу кухарів, зменшує кількість відходів, продовжує термін зберігання напівфабрикатів та готових страв.
Сувиди бувають двох типів настільки несхожих один на одного, що їх можна прийняти за різні прилади. У продажу є моделі:
Занурювальний сувід апарат трохи схожий на кип'ятильник. Він кріпиться до стінки глибокої тари, нагріваючи воду трубчастим електронагрівачем. На верхній частині приладу розташовані датчики та кнопки перемикання режимів.
Замовити прилад можна для тари будь-якого об'єму. Однак апарат не дозволяє щільно закрити кришку, що призводить до швидкого остигання води та перевитрати енергії. Проблему вирішують спеціальні плаваючі кульки, які утворюють шар термоізоляції.
Стаціонарний су від, ціна якого вище занурювального аналога, складається з вбудованої ємності та панелі управління. Циркуляційний насос, щільна кришка та підігрів з усіх боків дозволяють поступово приготувати їжу. Стаціонарний сувід обмежений за об'ємом вбудованої чаші. Мінімальне заповнення рідиною – 60% резервуара, що при маленьких порціях та рідкісному застосуванні перетворюється на зайві витрати.
Для вибору пристрою під потреби конкретного закладу на сайті Full Kitchen встановлені фільтри. До основних критеріїв, на які звертають увагу при покупці, належать:
Потужність пристрою визначає швидкість підігріву води та приготування страви. При великих об'ємах їжі потужність професійної техніки для кухні ресторану повинна бути не менше 1000 Вт, для дому - 800 Вт.
Деякі моделі апарату су від розігрівають до 99°С, що зручно для тушкування м'яса, овочів або варіння супів. Мінімальний температурний поріг технології – 55°С. Пристрої з нижчою температурою застосовуються для вистоювання тіста, йогуртів.
Інтернет-магазин обладнання для ресторанів Full Kitchen пропонує якісну кухонну техніку за вигідною ціною. На сайті компанія зібрала товари брендів із бездоганною репутацією. Консультанти допомагають сформувати та оформити замовлення.
На всі товари магазину Full Kitchen діє гарантія 12 місяців. Безготівкова оплата провадиться згідно з виставленим рахунком-фактурою. Можливе самовивезення або доставка поштовими службами до будь-якого населеного пункту України.
Сувід | Ціна |
---|---|
Апарат Sous Vide- 16 Л GGM Gastro | 16943 грн |
Апарат Sous Vide- 24 Л GGM Gastro | 23625 грн |
Sous-Vide GGM Gastro | 45621 грн |
Апарат Sous Vide З датичиком темпиратури GGM Gastro | 47286 грн |
Апарат Sous Vide - max. 15 Л | Softcooker | Wasserbad | Vakuumgarer GGM Gastro | 4725 грн |
Апарат Sous Vide - max. 15 Л - з вакууматором GGM Gastro | 6750 грн |