Особливість системи громадського харчування – швидке та якісне приготування будь-яких страв. Робота з рибою та м'ясом викликає у цьому аспекті більше складнощів. Вирішенням питання стала піч хоспер. Це теплове обладнання для приготування м'ясних, рибних та овочевих страв. Швидкість приготування м'яса вражає. Для яловичини та свинини достатньо 6 хвилин, кролика або курки – 4 хвилини. Риба буде готова вже за 3 хвилини. Це набагато швидше, ніж на сковорідці.
Пристрій поєднав можливості мангалу та вугільної печі закритого типу. Гриль-мангал хоспер можна використовувати для запікання, також на ньому можна смажити продукти. Агрегати виконані із харчової нержавіючої сталі. Матеріал не прогорає, стійкий до окиснення. Не виділяє токсичних сполук навіть при дії високих температур (до 500°С).
Конструкція печі хоспер включає дві камери. Це топка, куди поміщають деревне вугілля. Тепло, яке виділяє вугілля, поки тліє, передається в другу камеру – духовку. Тут розташовуються грати для продуктів. Чим менше втрат при передачі тепла, тим ефективніший закритий мангал. Режими приготування хоспер гриля регулюються за допомогою положення ґрат відносно вугілля. Для контролю встановлено термометр. Інтенсивність горіння палива регулюють за допомогою колосників, верхнього та нижнього шиберу.
Автономний принцип роботи хоспера зробив його найкращим рішенням для приготування на відкритому повітрі. Піч не потребує джерел електроенергії або газу. Вона працює на вугіллі (на дрівесному вугіллі). У той же час з допомогою хосперу можна приготувати страви на мангалі з приголомшливим ароматом у приміщеннях. Конструкція виглядає естетично та ефектно. Піч хоспер може розміщуватися як на кухнях, так і в залах ресторану або кафе, демонструючи процес приготування замовлень. У цьому випадку необхідно забезпечити якісну вентиляцію та встановити потужну витяжку.
Незважаючи на не надто низьку ціну хоспера, популярність обладнання зростає. Пояснити цей факт просто:
Сильні сторони josper можна перераховувати довго. Єдиний нюанс – це ціна хосперу. Але чудовий результат приготування виправдовує витрати.
Інтернет-магазин Full Kitchen пропонує професійне теплове обладнання для кафе, ресторану, бару або приватного домоволодіння. Замовити техніку можна онлайн або за номерами телефонів з розділу «Контакти». Доставка гриля хоспер виконується по всій Україні - у всі населені пункти, де є представництва компаній-перевізників. Замовлення надсилаються після оплати. Вартість доставки хосперу сплачується окремо.
Купуючи обладнання для кухні в інтернет-магазині Full Kitchen, ви можете не сумніватися в якості представленої техніки. На всі товари поширюється гарантія 12 місяців. Пропонуємо купити хоспер у більш компактній (настільній) версії або стандартний варіант для підлоги.
Дивіться також:
Хоспер – це професійна піч на деревному вугіллі, яка поєднує функції гриля та закритої жаровні. Завдяки високій температурі та контролю повітря хоспер дозволяє готувати страви з яскраво вираженим ароматом деревного диму, зберігаючи при цьому соковитість продуктів.
Головна відмінність – закрита конструкція. Хоспер працює як жаровня з дверцятами, завдяки чому всередині досягається висока температура (до 400 °C) і рівномірне пропікання. На відміну від відкритого гриля, у хоспері зберігається більше вологи в продуктах, а також зменшується витрата вугілля й час приготування.
Розпалювати хоспер слід із використанням натурального деревного вугілля. Вугілля укладається в камеру та підпалюється за допомогою засобу для розпалу (наприклад, газового пальника або спеціальних кубиків). Після розпалювання дверцята залишаються прочиненими до появи стабільного жару, потім закриваються для нагріву внутрішньої камери.
У середньому хосперу потрібно від 30 до 45 хвилин для досягнення робочої температури, залежно від моделі, кількості вугілля та умов експлуатації. Після прогріву піч здатна підтримувати температуру впродовж кількох годин без додавання пального.
Робоча температура хоспера коливається від 250 до 400 °C. Така висока температура забезпечує хрустку скоринку зовні та соковиту текстуру всередині продукту. Температура регулюється заслінками подачі повітря та кількістю вугілля.
Хоспери | Ціна |
---|---|
Піч на деревному вугіллі - червона GGM Gastro | 175541 грн |
Піч на деревному вугіллі - чорний GGM Gastro | 175541 грн |
Піч на деревному вугіллі - червона GGM Gastro | 233665 грн |
Піч на деревному вугіллі - чорний GGM Gastro | 233665 грн |
Піч на деревному вугіллі - червона GGM Gastro | 241342 грн |
Піч на деревному вугіллі - чорний GGM Gastro | 241342 грн |
Піч на деревному вугіллі - чорний GGM Gastro | 314016 грн |
Піч на деревному вугіллі - червона GGM Gastro | 314892 грн |